27. marras, 2017

Minulta ei mitään puutu...

Tulla tyhjäksi ja olla silti täynnä. Merkillisiä kokemuksia, joita on mahdotonta selittää tai tehdä ymmärrettäväksi. Kokemus on kuitenkin todellinen ja hyvin syvällinen. Syvällisyys tarkoittaa henkistä ulottuvuutta, näkymättömyydessä olevaa tilaa. Siellä ihminen on itsensä kanssa yksin.

Itsensä kanssa yksin oleminen avaa aivan uudenlaisen näkymän. Itsen hahmottaminen ei ole mahdollista ihmisvilinässä koska kaikki vaikuttavat kaikkeen. Suojauksista puhuttaessa on hyvä muistaa ketä varten suojausta tarvitsee. Mikä on se paha, joka väijyy ja voi ottaa valtaansa? 

Ei ole olemassa muuta kuin itse. Itsen syvyyksistä yhteys hyvään tai pahaan on olemassa. Minkä voiman valtaan päästän itseni? Itseltänikö minun on suojauduttava? Itsellenikö minun on annattava lopulta anteeksi? 

Paraneminen pahasta tarkoittaa hyvän esille tuloa. Hyvä valtaa koko ihmisen ja elämän, jota ihminen ilmaisee.

Lopulta tietoisuus siitä, että minulta tai yhdeltäkään ihmiseltä ei puutu mitään, vapauttaa henkisen olemuksen täyteen elämään. Mitä minä tarvitsee ollakseen onnellinen, terve, hyvinvoiva, rakastettava, rakas? Haluamisen sijaan tarvitaan tyytymistä. Minulla on jo riittävästi kokemuksia. Minulla on riittävästi elämää. Minä olen minä. Ole sinä sinä. Sinullakin on riittävästi kaikkea. Yhdessä annamme pois kaiken joutavan päiväisen ja tyhjentyessämme löydämme tiemme toistemme luo. 

Emme ole olleet eksyksissä toisistamme, koska askellamme rinta rinnan. Hengitämme samaa ilmaa ja näemme yhden kuun ja auringon. Vaikka olet kaukana, olet aivan lähellä. Tunnen sinun ajatuksesi ominani ja mikään ei voi erottaa niitä. 

Ykseyden päätytyyä tulee yhteys, joka ei voi loppua koskaan. Miksi murehtisin siitä, mitä en näe? Miksi hamuaisin hänen kättään, joka ei ole paikalla, mutta on läsnä? 

Minulta ei mitään puutu tietoisuus vapauttaa minut haluamisen ikeestä.