25. heinä, 2017

Veteen piirretty viiva

Koko elämä on itsen kuulostelua, elämän tarkoituksen etsiskelyä. Niinä aikoina, kun kaikki ulkoinen merkitsee enemmän, ei itsetutkiskelulle jää aikaa. Kaikki muu on tärkeämpää ja merkityksellisempää. Jossakin kokemuksessa on valtava oppi ja sen valtavuuden äärelle moni uupuu. Koko elämä murtuu ja muutokset vyöryvät arkeen, ihmissuhteisiin, asumiseen, toimeen tulemiseen, arvomaailmaan, ystäviin jne. Tuossa kokemuksessa on kaksi vaihtoehtoa. Ottaa oppi vastaan tai olla ottamatta.

Opin vastaan ottaminen muuttaa ihmisen ja ihmisen muuttuessa koko elämä muuttuu. Opiksi ottamattomuus suistaa kokijan ns. uudelle kierrokselle. Uusi kierros tuo samat vanhat asiat eteen, ehkä vähän eri muodossa, mutta niihin kätkeytyvä oppi ei muutu. Pään lyöminen seinään, vanha koira ei opi sanonnat kuvaavat asennetta, jolloin ihminen ei suostu ottamaan uutta suuntaa tai asennetta.

Ihmisten kesken ja välillä karmamme eli syyn ja seurauksen laki todentuu. Sukulaiset ja ystävät sekä vihamiehet ovat elämässä syystä. Veteen piirretty viiva, jota et voi havaita paljailla silmillä, erottaa jyvät akanoista. Joissakin ihmisissä on magnetismiä, jota et voi järjellä selittää. Toisia et vain voi sietää, etkä tiedä tai muista syytä, miksi niin on. Kaikilla heillä on erityis merkitys sinulle ja ainoa keino selvittää asiaa, on ottaa selvää, mistä todella on kysymys.

Kasvaminen ihmisenä tapahtuu ihmisten kanssa käydyssä vuorovaikutuksessa. Käsillä olevat asiat laukaisevat tietyn mekanismin, joka kuvastaa suhdetta itseen ja toiseen. Viha, kauna, kateus ja kyräily merkitsevät selvittämättömien asioiden vyyhteä kaukana menneisyydessä. Ilo, onni, rakkaus ja välittäminen ovat puolestaan ymmärryksen ja sopusoinnun merkkejä. 

Epäsopu ja riidat ovat tulleet elämään siksi, että vihdoinkin kaksi ihmistä, sielua, pääsisivät selvyyteen ja sopuun keskenään. Kuinka tilanne etenee on osallistujien päätettävissä. Sopimisen aikaan saaminen, on suuri henkinen koho kohta. Riidan jatkuminen ja syveneminen tietää uusinta otteluita ja karvaita tappioita ennemmin tai myöhemmin. Ihmisinä emme pääse kuin koira veräjästä, koska vastaamme teoistamme itsellemme ja elämällemme.

Viisaus toimia ei ole pelkästään aivojen rationaalisen puolen alaisuudessa. Ihmisenä olemme henkisiä olentoja fyysisessä kehossa. Todellinen viisaus on järjen ja sydämen tasapainosta sytynyttä. Sydämessä asuu ikiaikainen viisaus ihmisenä kasvamisesta ja päässä looginen kyky järjestellä asioita juuri tässä ja nyt. Tunteet ovat osa prosessia ja niiden tarkoitus on antaa inhimillisyyttä, mikä merkitsee anteeksi antamisen herkkyyttä ja kykyä empatiaan eli myötäelämiseen.

Kylmä ja kova ihminen on tukahduttanut sydämensä. Puolinainen elämä vieraannuttaa arjesta, ihmisistä ja onnellisuudesta. Sydämen hoitaminen on anteeksi antamisen prosessi. Vähitellen sydän avautuu ja energia virtaa tasapainottamaan päätä eli loogista järkeilyä. Hengittämällä oman energiasysteemin läpi syvään ja tietoisesti auttaa.

Kaikki mahdollisuudet ovat löydettävissä totuus tasosta eli muuttumattomasta Jumalasta ja hänen oikeudenmukaisuudestaan. Sinne on suora tie, vaikkakin se on pitkä, vaivalloinen ja voimia kysyvä. Havahtuminen oman itsen kasvamiseen ihmisenä on varma merkki oikeasta suunnasta. Niin kauan, kun hortoilemme sattumanvaraisesti sinne sun tänne, kulutamme aikamme ja energiamme, epätoden ylläpitämiseen.