11. marras, 2016

Älä eksy

Älä eksy valoista varjoihin. Pidä yllä sydämesi lamppua, jonka valo läpäisee kaiken olevaisen. Miksi hakeutuisit pimeille kujille? Miksi antaisit ajatustesi suoltaa elämää kieltäviä sepityksiä elämän kurjuuksista ja huonoista kokemuksista?  Miksi alennat energiasi pahaan, kun hyvä kulkee mukanasi aina?

Hyvä on ihmisen elämä niukkuudesta, köyhyydestä ja kovista kohtaloista huolimatta. Olen sen itse nähnyt ja vähän sitä kokenutkin. Mieli ja asenne ratkaisee kaiken. Uskoessani Jumalan oikeudenmukaisuuteen ja siihen, että vastaan itse omasta osuudestani, en voi valittaa tai syyttää ketään.  Yrittän korjata omaa käyttäytymistä, suhtautumista itseen ja muihin. En voi muita muuttaa, mutta voin itse olla esimerkkinä kohtuudesta ja oikeamielisyydestä. Rehellisyys elämää kohtaan ei pudota minua korkealta, koska olen sitoutunut tekemään sen mihin kykenen. Luoja antaa tukensa sille, joka sitä sydämestään pyytää.

Tämä aika antaa meille mahdollisuuden ymmärtää elämää. Kipujen, pettymyksien ja ahdistuksien tarkoituksena on sulattaa jäätynyt sydän, notkistaa ylepät polvet rukoilemaan.