8. syys, 2016

Uusi kymmenluku, enemmän omaa itseä

Elämä on opinpolku, jolla jokainen meistä astelee, omassa rytmissä, oman motivaation innoittamana. Ylitin yhden kymmenluvun ja tässä kohtaa on hyvä katsoa elettyä elämää, kokemuksia ja niistä juontuvia tuntemuksia. Kaikkea on ollut sopivasti, suruja, iloja, epäonnistumisia ja onnistumisia. Monta kertaa olen ollut tienristeyksessä ja valinnut nähtävästi itselle sopivan polun, koskapa olen nyt tässä.

Elämä ei voi olla helppoa, vaikka kuvitteellisesti tavoittelemme helpon elämän ihanteita. Onni, rakkaus, vauraus, terveys ovat tavoitteita, joita hamutessamme voimme unohtaa tärkeimmän. Mitä olen oppimassa? Mitä minun tulee oivaltaa? Mikä on tärkeintä?

Samalla tavalla voimme kuvitella, että sitten kun pääsen eläkkeelle alan elämään itseni oloista hyvää arkea. Tavoitteiden ollessa jossakin hamassa tulevaisuuden hämärässä, unohdamme tämän hetken, tässä ja nyt. Se mihin kiinnität huomion kasvaa ja voimistuu. Elämästä voi muodostua ohikiitävä läsnäolematon matka ja tavoitteeseen pääseminen ei olekkaan elämän suurin juttu.

Henkinen taso on tietoisuuden tila, josta voi havainnoida maailmaa, ihmisiä, kokemuksia ja kohtaloita. Kaikissa niissä on salaperäinen johdatuksen ja seurauksellisuuden tuntu. Mikään ei ole sattumaa vaan kaikki asettuvat hyvin loogiseen asemaan suhteessa toisiinsa. Verkosto, jonka luomme ja jossa olemme mukana on koko luomakunta pienimmistä osasista suurimpiin. Mahtava luomus, jossa virtaa energia, valo ja rakkaus, sitä mukaan voimistuen, kun on tullut tietoisemmaksi elämän henkisestä luonteesta.

Tältä tasolta katsottuna elämämme aherrukset, onnen tavoittelut kaikkine mahdollisinne käänteinen ovat lähinnä huvittavia. Miksi uhraamme ja uhraudumme turhuuden toreille tämän upean mahdollisuuden tajuta elämästä enemmän? Minkä hypnoosin olemme antaneet vallata päämme, kun kuvittelemme mahdottomia. Todellinen tosi ei ole ostettavissa ei hankittavissa vaan se tulee toteuttaa sisäisessä itsessä olevan henkisen potentiaalin kautta ja avulla. Elämä kumpuaa henkisestä maaperästä ja ilmenee materiallisessa maailmassa. Ei toisinpäin kuin kuvittelemme." Ensin raha sitten onni. Vaan ensin onni ja sitten raha." Käytän määrettä raha, koska niin moni meistä mieltää rahan korreloivan onnen ja onnellisuuden kanssa.

Miksi sairastamme? Koska emme rakasta itseä emmekä toisia, elämästä puhumattakaan.         Miksi olemme onnettomia? Koska etsimme onnea toisaalta, itsemme ulkopuolisista illuusioista ja käännämme selkämme omalle todelliselle itselle. Antaudumme autopilootin ohjaukseen, jota ohjelmoi raha ja materialistinen maailma. Olemme myyneet itsemme halvalla ja kaiken kukkuraksi uskottelemme, että sen kuuluukin olla niin. Ei ole ihme että voimme pahoin, koska olemme jättänet huomiotta olennaisimman. 

Opinmatkalla tulee tienristeys, jossa jokainen valitsee oman suuntansa, kestää tai on kestämättä seuraukset. Kaikki kiteytyy omaan itseen, kehoon, mieleen ja arkeen. Kannamme mukanamme koko elettyä tämän kertaista elämää. Jos olemme kyenneet toimimaan sisäisestä viisudesta päin, olemme tyytyväisiä. Mikäli olemme jättäneet viisauden kuiskeet kuulematta, olemme tyytymättömiä.  Tyytyväisyyden mittari on käyttökelpoinen työkalu, jota en lakkaa suosittelemasta. Mikä tulee muuttua, että voisit olla hiukan tyytyväisempi? Mikä estää sinua olemasta hiukan tyytyväisempi. Ensin tulee tunne ja sitten putkahtaa asia. Asioita hoidetaan, ne ovat arjen konkretiaa. Kysymys on ryhtymisestä.

Nyt uuden vuosikymmenen alkumetreillä olen päättänyt vapauttaa itseni tekemään ja toteuttamaan sisäisyydestä kumpuavaa visiota paremmasta maailmasta. En voi tehdä sitä yksin ja tarvitsen siihen sinua. Nyt olen tarpeeksi pöllyytellyt omia uskomuksiani pitämisistä ja pakottamisista. Voin suunnitella alkavani ja mitään ei tapahdu. Nyt alkaa tapahtumaan, tunnen sen luissa ja ytimissä. 

En tähyile taivaan rantaan, en kuuta kumottele vaan teen asioita todeksi. Luojan kiitos verkostoista ja tiedottamisen helppoudesta. Jos aion saada tämän elämän opit ojennukseen nyt, jos koskaan, on sen aika.