18. huhti, 2016

Myötätunto, anteeksi antaminen, hyväntekeväisyys ja rakkaus

Ajanlaatu on muuttunut ja muuttuu valtavalla sykkeellä. Kaikki vanha, kulunut, väärinperustein rakennettu katoaa. Valo aallot pyyhkivät läpi ihmiskunnan ja monelle tämä aika on etsimisen ja löytämisen aikaa. Myötätuntoinen suhtautuminen tarkoittaa samaa kuin positiivinen asenne tai elämänmyönteinen tapa toimia. 

Viisas on ihminen, kun korjaa omaa itseään ajoissa. Muuttaa oman ajatteluansa ja sopii asiansa niiden kanssa, joita on loukannut tai aiheuttanut toimillaan epäsopua. Viisaus kasvaa sydämestä, josta se nousee päähän, muuntuu teoiksi ja toimiksi.

Valehteleminen on totuuden vastaista puhumista. Totuus on Jumalallinen tila, joka ei muutu aikojen saatossa. Valehdellessaan ihminen ei tajua, mitä vahinkoa tekee sielulleen ja tulevaisuudelleen. Jokaisesta sanasta meidät punnitaan-puhumattakaan ajatuksista ja teoista.

Kenellä on enemmän valtaa ja käyttää asemaansa väärin, joutuu vastuuseen kaikesta tekemästään. Jumalallinen laki on täydellisen oikeudenmukainen ja kohtelee jokaista ihmista tasavertaisesti. Ihmisen laki on muuttuvaa ja tulkinnan varaista. Se ei kohtele ihmisiä tasapuolisesti, koska siinä on kyse ihmisen sanasta ihmistä vastaan. 

Hyväntekeväisyys alkaa kotoa. Tulla nähdyksi ja kuulluksi on sen ensimmäinen askel. Hyväntekeväisyys on perusta yhteisölliselle kasvulle ja huolenpidolle. Siinä ei ole välistävetäjiä, koska kaikki tapahtuu suoraan ihmiseltä ihmiselle.

Rakkaus on Jumalallinen side ja energia, joka liittää kaiken kaikkiin. Ilman rakkautta ei ole elämää. Rakasta lähimmäistä niin kuin itseäsi. Ensin itseä ja sitten muita.