25. helmi, 2016

Pelko estää vapautumasta

Tutki sisintäsi, katso rohkeasti pelkoasi. Siinä on sidottuna vapautesi, luovuutesi, hyvinvointisi, onnistumisesi ja ilosi. Pelko estää sinua rakastamasta itseäsi, toisia ja elämää yleensä. Pelko pimittää oiken suunnan.Pelko vie sen energian, mikä on tarkoitettu elämän rakennusaihioiksi. Elämä ei voi rakentua siihen mittaan mitä haluaisit. Pelokkuuden jäljessä astelee ahdistuneisuus, joka värittää maiseman harmaisiin uuvuttaviin sävyihin. Ahdistus painaa hartiat kumaraan ja henki ei kulje, vaikka kuinka oikaisisit selkää. Ahdistuksen takana pilkistää pimeä masennus. Pikimusta kaivo tai kuilu, joka viittelöi sinua peremmälle. Tule vain tänne-täällä on tilaa aina yhdelle toivottomalle. Tässä on tila vain olla-sitähän sinä olet toivonut ja huokaillut niin pitkään, kun vain saisit olla. 

Olemisen ja elämisen tila on vastakohtainen. Olemisessa ei ole liikettä, ei etenemistä. Elämä sen sijaan kutsuu katsomaan vaihtoehtoja. Se ei pysähdy eikä lopu. Jos sinä loput, elämä ei tee niin ikinä. Luulotellessasi, että oleminen olisi jotenkin onnekasta, olet erehtynyt. Sinussa on kipinä elämän jumalallista voimaa, joka ei sammu edes kuolemiseesi. Kehosi kyllä voi kuolla, mutta sieluhenkesi ei ikinä. 

Lakkaa pelkäämästä. Avaa itsesi elämälle joka on rakkaus. Hengitä syvään ja irrota kohmettuneet kourasi menneisyyden ovanrivoista, joita kannattelet sydämelläsi, kuin suurinta aarretta. Ne ovet eivät johda sinua mihinkään, kierrät kuin kettu kehää. Et edisty, et kasva etkä ylety. 

Hyppää elämän kiehtovaan kulkuun. Tanssahtele välillä ja puistele itsesi hereille alemman mielesi horroksesta. Näe ja kuule, tule osalliseksi itsestäsi ja voimaannu. Tee mitä sinun tulee tehdä muuttuaksesi paremmaksi ihmiseksi. Elämä on aina tuore ja uusi. Riko rutinoitunut arki, älä toista vanhaa kulunutta kaavaa, vaan ala rakentaa uutta uljasta itseäsi. Kaikki mahdollisuudet ovat ulottuvillasi!