12. tammi, 2016

Uuden ajan airueissa

Uudistuminen tarkoittaa erilaisiin tapoihin ja asenteisiin siirtymistä. Jotakin muuttuu ihmisessä itsessään ja  tulee esille ulkoiseen elämään. Henkinen siirtymä on kasvua ja ulottuvuuksien välistä vuorovaikutusta. Haasteet, joita siirtymissä koetaan, ovat mitä henkilökohtaisimpia ja  hyvinkin vaikeita ja haastavia. Vanhaksi käyneet tavat ja tottumukset voivat tuoda kovaa ahdistusta, että ihminen voi kuvitella itsensä sairaaksi. Energian vaje on ilmeinen ja mikään ei tunnu miltään tai kaikki tuntuu vastustavan. 

Henkinen uudistuminen vaatii tekoja. Ei riitä, että hymistelee ja jossittelee hyvän elämän perään. Muistelee vanhoja aikoja ja pitäytyy niissä, vaikka tuntee ja tietää, että ajat eivät palaa. Itsen kohtaaminen on aina haastavaa, mutta näinä aikoina, se on ainoa keino päästä edes askeleen mitan eteenemään omalla polullaan.

Rohkaisen sinua ystäväni. Sinä et säry, vaan uudistumisesi liuottaa sinusta ja elämästäsi kaiken joutavanpäiväisen pois. Löydä myötämielisyys muutoksia kohtaan, niin ne menevät lävitsesi kivuttomammin kuin uskotkaan. Kouristuessasi vanhaan ja toimimattomaan, joka on kuitenkin muutoksien voiman alaisuudessa, aiheutat itsellesi ja läheisillesi suunnatonta kipua ja tuskaa. Rukoile johdatusta ja kuule, mitä henkimaailmasta vastataan. Sinä et ole koskaan yksin, sinulla on auttajia, jotka kykenevät ohjaamaan sinua, kunhan pyydät heidän tukeaan.

Mielesi pauhu ja ahdistus ovat selkeitä merkkejä sisäisestä muutoksesta. Rauhoita itsesi, vältä ylireagointeja ja hengitä enemmän. Kyse on hengen läpäisevyyden kasvusta ja sinä prosessoit itseäsi. Muista, että aina on pimeintä juuri ennen auringon nousua. Ei mene kuin hetkinen ja huomaat olevasi enemmän elossa kuin koskaan ennen.